Опис проекту

Конкурсний проект на архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію торгового центру з готельним блоком Grand Hotel Lviv та конференц-залом по вул. Дорошенка, 2 у м. Львові

Ритм та композиція фасаду базуються на дослідженні та аналізі сформованого цінного міського середовища, пропорцій, принципів та матеріалів. За основу при пошуку композиції фасаду взята існуюча забудова, в більшості сформована на початку ХХ століття, із характерним чітким та зрозумілим ритмом фасадів і звичним для Львова поділом фасаду на 3, 5 вікон в межах однієї «парцелі» фасаду, навіть якщо їх декілька на будівлі. Фасад сформований із глухих частин (2/3) та засклених світлопрозорих конструкцій (1/3 від площі фасаду), що відповідає пропорціям історичної забудови прилеглих будинків.
З повагою до навколишнього ансамблю виконано фонове рішення фасаду, не створюючи нову домінанту чи яскравий подразник вулиці. Для досягнення цілісного образу будівлі в монофактурі, в оздоблення фасаду вирішено використати натуральний камінь із вираженою структурою і різним членуванням, що також контекстуально доповнить сформовану забудову.
У пішохідній зоні виконане максимально можливе безбар’єрне замощення. Освітлення під консоллю будівлі та вуличні меблі створять безпечний, доступний, якісний та красивий громадський простір для комфортного перебування людей. Перед будівлею передбачені зелені насадження, які сприятимуть кращій якості повітря, шумопоглинанню, даватимуть затінення та затишок.

Деталі проекту

  • Автори проектуТарас Михаліха, Дмитро Садовий, Мирослав Набоченко, Юлія Варениця, Микола
  • Час2020
  • ЛокаціяЛьвів
  • Статусконкурс